Az én Európám, az engem megillető jogok – a Régiók Európai Bizottsága PES csoportja fotópályázatot hirdet

22 March 2017
Az én Európám, az engem megillető jogok – a Régiók Európai Bizottsága PES csoportja fotópályázatot hirdet

A közelmúlt eseményei rámutattak, hogy semmit, még legalapvetőbb jogainkat sem lehet magától értetődőnek venni. Az elmúlt hónapokban uniós országokban és az EU-n kívül is volt példa hatalommal való visszaélésre, erőszakra és az alapvető emberi jogok megsértésére. Ezek mind fenyegetést jelentenek az alapvető európai értékekre. 

De melyek egyáltalán az alapvető jogaink? Érdemes értük harcolni? Le kell mondanunk néhány jogról, hogy megtarthassunk másokat? Egyes jogokat csak néhány kiváltságos élvezhet, nem pedig mindenki? Akkor állj ki a jogaidért, vedd elő a fényképeződet és kezdj el kattintgatni! 

„Az én Európám, az engem megillető jogok” elnevezésű európai fotópályázaton amatőr és profi fotósok is részt vehetnek. Csak annyi a feladatuk, hogy egy fotóval kifejezzék, hogy mit is jelent számukra ez a nagyon is aktuális kérdés. Ötletmerítéshez látogass el a pályázat honlapjára és nézd meg „ihletfelhőnket”.

A verseny 2017. június 30-ig tart, és minden 18. életévét betöltött uniós lakos jogosult a részvételre. 

Itt az alkalom, hogy 2000 euró értékben szabadon választható fotófelszerelést és egy két fő részére szóló háromnapos brüsszeli utat nyerj!

A Régiók Európai Bizottsága PES (Európai Szocialisták Pártja) csoportjának tagjaiból – akik az EU-ban működő helyi és regionális önkormányzatokat képviselik – és a fotós szakma képviselőiből álló zsűri fogja kiválasztani a három legjobb képet. Szeptember folyamán pedig egy online szavazáson a Facebook oldalunkon a közönség is kiválaszthat egy negyedik nyertest. 

A nyertesek kilétére egy díjátadó ünnepségen derül majd fény Brüsszelben, 2017 negyedik negyedévében. Az ünnepségre maguk a díjazottak is meghívást kapnak majd.

A pályázatról további információk és reklámanyagok a verseny honlapján találhatók.

Az előző évek fotópályázatainak nyertes fotóit az RB PES csoportjának Flickr oldalán lehet megtekinteni.

Kapcsolat: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 2 282 21 69

Top