22 March 2017
Moja Evropa, moje pravice: fotografski natečaj skupine PES v Evropskem odboru regij

Moja Evropa, moje pravice: fotografski natečaj skupine PES v Evropskem odboru regij

Nedavno smo se lahko prepričali, da ni nič samoumevno, niti naše najbolj temeljne pravice. V preteklih mesecih je v državah članicah EU kakor drugod prišlo do zlorabe oblasti, nasilja in napadov na temeljne človekove pravice, vse to pa ogroža osnovne evropske vrednote.

Kaj so naše temeljne pravice? Ali se je vredno boriti zanje? Ali se moramo odreči nekaterim pravicam, da lahko obdržimo druge? Ali so nekatere pravice samo za izbrance, ne pa za vse? Postavite se za svoje pravice, vzemite fotoaparat in začnite fotografirati!

Z evropskim fotografskim natečajem Moja Evropa, moje pravice vabimo ljubiteljske in poklicne fotografe, naj v objektiv ujamejo svoje razumevanje tega zelo aktualnega vprašanja. Nekaj zamisli in navdiha lahko sodelujoči najdejo na spletni strani natečaja.

Natečaj bo odprt do 30. junija 2017, sodelujejo pa lahko vsi, ki prebivajo v EU in so stari najmanj 18 let.

To je priložnost, da osvojite fotografsko opremo po svoji izbiri v vrednosti do 2000 EUR in tridnevni kulturni obisk Bruslja za dve osebi.

Žirija v sestavi članov skupine PES (Stranka evropskih socialistov) v Evropskem odboru regij (OR), ki predstavljajo lokalne in regionalne oblasti EU, in strokovnjakov s področja fotografije bo izbrala tri najboljše fotografije. Četrtega nagrajenca bo septembra 2017 z glasovanjem na naši Facebookovi strani izbrala javnost.

Nagrajenci bodo razglašeni na podelitvi, ki bo v zadnji četrtini leta 2017 organizirana v Bruslju in na katero bodo tudi povabljeni.

Več informacij je skupaj s promocijskim gradivom na voljo na spletni strani natečaja.

Zmagovalne fotografije iz prejšnjih let so na voljo na profilu Flickr skupine PES v OR.

Kontaktni osebi:

Samy Benomran
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 2 282 21 69

Top