22 March 2017
Mitt Europa, mina rättigheter: fototävling anordnad av Europeiska regionkommitténs PES-grupp

Mitt Europa, mina rättigheter: fototävling anordnad av Europeiska regionkommitténs PES-grupp

Den senaste tidens händelser har visat att ingenting kan tas för givet, inte ens våra mest grundläggande rättigheter. Maktmissbruk, våld och attacker på de grundläggande mänskliga rättigheterna under de senaste månaderna i såväl EU-länder som andra länder har satt centrala europeiska värderingar på spel. 

Vilka är våra grundläggande rättigheter? Är det värt att kämpa för dem? Måste vi ge upp vissa rättigheter för att få behålla andra? Är vissa rättigheter avsedda för en utvald grupp och inte för alla? Stå upp för dina rättigheter, ta din kamera och börja fotografera! 

I den europeiska fototävlingen "Mitt Europa, mina rättigheter" kan både amatörfotografer och yrkesfotografer i ett foto fånga sin tolkning av denna mycket aktuella fråga. För att ge deltagarna idéer som kan användas som inspiration finns det ett "inspirationsmoln" på tävlingens webbplats.

Tävlingen pågår fram till den 30 juni 2017 och är öppen för alla som är minst 18 år och bosatta inom EU. 

Det här är din chans att vinna fotoutrustning som du valt till ett värde av upp till 2 000 euro samt en tredagars kulturresa till Bryssel för två personer.

De tre bästa fotona kommer att väljas ut av en jury som består av medlemmar i Europeiska socialdemokratiska partiets (PES) grupp i Europeiska regionkommittén (ReK), som företräder EU:s kommuner och regioner, och yrkesverksamma inom fotobranschen. Dessutom kommer allmänheten att kunna välja ut en fjärde vinnare genom att rösta online på vår Facebook-sida i september 2017. 

Vinnarna kommer att tillkännages vid en prisutdelningsceremoni som äger rum i Bryssel under det fjärde kvartalet 2017, dit de kommer att bjudas in.

Ytterligare upplysningar om tävlingen och pr-material finns på tävlingens webbplats.

De vinnande fotona från tidigare års tävlingar finnspå Flickr-kontot för ReK:s PES-grupp.

Kontaktpersoner: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 22822237

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 22822169

Top