22 March 2017
Mijn Europa, mijn rechten: fotowedstrijd van de PSE-fractie in het Europees Comité van de Regio's

Mijn Europa, mijn rechten: fotowedstrijd van de PSE-fractie in het Europees Comité van de Regio's

De ervaringen van de jongste tijd leren ons dat we niets als vanzelfsprekend kunnen beschouwen, zelfs niet onze grondrechten. Zowel in EU-landen als daarbuiten hebben we in de voorbije maanden gevallen zien van machtsmisbruik, geweld en aanvallen op de fundamentele mensenrechten, waarbij Europese kernwaarden op de helling komen te staan. 

Wat zijn onze grondrechten? Zijn ze het waard om ervoor te vechten? Moeten we sommige rechten opgeven om andere te behouden? Zijn sommige rechten er alleen voor bepaalde mensen en niet voor iedereen? Kom dan op voor je rechten, pak je camera en begin te fotograferen! 

In het kader van de fotowedstrijd "Mijn Europa, mijn rechten" worden amateur- en beroepsfotografen uitgenodigd om hun interpretatie van dit zeer actuele onderwerp in een foto te vangen. Om inspiratie op te doen kunnen de deelnemers alvast een kijkje nemen op de website van de fotowedstrijd.

De wedstrijd loopt tot 30 juni 2017. Deelnemers moeten in de EU wonen en minstens 18 jaar oud zijn. 

Er is fotoapparatuur naar keuze ter waarde van 2 000 euro te winnen, alsook een driedaagse cultuurreis voor twee personen naar Brussel.

De jury, bestaande uit leden van de fractie van de Europese Socialistische partij (PSE) in het Europees Comité van de Regio's (CvdR), dat lokale en regionale overheden uit de gehele EU vertegenwoordigt, en professionals uit de wereld van de fotografie, zal de drie beste foto's uitkiezen. Daarnaast zal het grote publiek in september 2017 een vierde winnaar kunnen kiezen door online een stem uit te brengen op onze Facebookpagina

De winnaars zullen worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking die in het vierde kwartaal van 2017 in Brussel wordt gehouden en waarvoor ze zullen worden uitgenodigd.

Wilt u meer informatie over de wedstrijd en promotiemateriaal? Surf dan naar de fotowedstrijd-website.

De winnende foto's van de wedstrijd van voorgaande jaren kunt u zien op de Flickr-account van de PSE-fractie van het CvdR.

Contactpersonen: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 2 282 21 69

Top