22 March 2017
Moja Europa, moja prava: foto natječaj u organizaciji kluba PES-a pri Europskom odboru regija

Moja Europa, moja prava: foto natječaj u organizaciji kluba PES-a pri Europskom odboru regija

Nedavni su događaji pokazali da ništa, pa čak ni svoja temeljna prava, ne smijemo uzeti zdravo za gotovo. Proteklih je mjeseci u zemljama EU-a i šire došlo do zlouporabe ovlasti, nasilja i napada na temeljna ljudska prava, čime se temeljne europske vrijednosti dovode u pitanje. 

Koja su naša temeljna prava? Vrijedi li boriti se za njih? Moramo li se odreći određenih prava kako bismo zadržali druga? Vrijede li neka prava samo za odabrane, a ne za sve? Ustanite u obranu svojih prava, uzmite fotoaparat i počnite fotografirati! 

U okviru europskog foto natječaja „Moja Europa, moja prava“ pozivaju se fotografi amateri i profesionalni fotografi da fotografijom iskažu svoje tumačenje tog vrlo aktualnog pitanja. Sudionicima je za nadahnuće na internetskoj stranici posvećenoj natječaju na raspolaganju „inspiracijski oblak“.

Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2017. i u njemu mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije stariji od 18 godina. 

Pruža vam se prilika da osvojite fotografsku opremu po svom izboru u vrijednosti do 2000 eura, kao i trodnevno kulturno putovanje u Bruxelles za dvije osobe.

Tri najbolje fotografije odabrat će žiri sastavljen od članova kluba Stranke europskih socijalista (PES) pri Europskom odboru regija (OR), kao predstavniku lokalnih i regionalnih vlasti iz cijelog EU-a, te profesionalaca iz svijeta fotografije. Osim toga, javnost će u rujnu 2017. imati priliku odabrati četvrtog pobjednika internetskim glasovanjem na našoj stranici na Facebooku

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u Bruxellesu u četvrtom tromjesečju 2017. i na koju će biti pozvani.

Više informacija o samom natječaju i promotivni materijal dostupni su na internetskoj stranici posvećenoj natječaju.

Nagrađene fotografije iz prethodnih izdanja natječaja dostupne su na profilu kluba PES-a pri OR-u na Flickru.

Kontakti: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 2 282 21 69

Top