22 March 2017
Minun Eurooppani, minun oikeuteni: Euroopan alueiden komitean PES-ryhmä järjestää valokuvauskilpailun

Minun Eurooppani, minun oikeuteni: Euroopan alueiden komitean PES-ryhmä järjestää valokuvauskilpailun

​Äskettäiset tapahtumat ovat osoittaneet, ettei mitään – ei edes tärkeimpiä perusoikeuksia – voi pitää itsestäänselvyytenä. Vallan väärinkäyttöä, väkivaltaa ja perusoikeuksien loukkauksia on viime kuukausina ollut havaittavissa niin EU:ssa kuin sen ulkopuolella, mikä on asettanut eurooppalaiset arvot vaakalaudalle. 

Mitä perusoikeutemme ovat? Kannattaako niitä puolustaa? Pitääkö meidän luopua tietyistä oikeuksista säilyttääksemme toisia? Koskevat jotkut oikeudet vain tiettyä piiriä eivätkä kaikkia? Puolusta siis oikeuksiasi, ota kamera esiin ja lähde kuvaamaan! 

Eurooppalaisessa "Minun Eurooppani, minun oikeuteni"  valokuvakilpailussa harrastaja- ja ammattivalokuvaajien tehtävänä on vangita linssin läpi tulkintansa tästä erittäin ajankohtaisesta aiheesta. Kilpailun verkkosivuilla on ideoita aiheesta inspiraation lähteeksi.

Kilpailuaika päättyy 30. kesäkuuta 2017. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet EU:n alueella asuvat henkilöt. 

Voit voittaa jopa 2 000 euron arvosta valitsemiasi valokuvaustarvikkeita sekä kolmen päivän kulttuurimatkan Brysseliin kahdelle hengelle.

Alue- ja paikallisyhteisöjä kaikkialta EU:sta Euroopan alueiden komiteassa (AK) edustavan Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen (PES) ryhmän jäsenistä ja valokuvausalan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee kolme parasta valokuvaa. Lisäksi yleisö voi valita neljännen palkittavan Facebook-sivullamme syyskuussa 2017 järjestettävässä yleisöäänestyksessä. 

Voittajat julistetaan Brysselissä vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa, johon heidät kutsutaan.

Lisätietoa kilpailusta ja tiedotusmateriaalia on saatavilla kilpailun verkkosivuilla.

Edellisinä vuosina järjestettyjen kilpailujen voittajavalokuvat ovat nähtävissä AK:n PES-ryhmän Flickr-tilillä.

Yhteyshenkilöt: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
P. +32 22822237

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
P. +32 22822169

Top