22 March 2017
Mit Europa, mine rettigheder: fotokonkurrence afholdt af Det Europæiske Regionsudvalgs PES-gruppe

Mit Europa, mine rettigheder: fotokonkurrence afholdt af Det Europæiske Regionsudvalgs PES-gruppe

Den seneste tids begivenheder vidner om, at intet, selv ikke vores mest grundlæggende rettigheder, kan tages for givet. Der har i de seneste måneder fundet magtmisbrug, vold og krænkelser af de grundlæggende menneskerettigheder sted i såvel EU-lande som tredjelande, hvilket har bragt vigtige europæiske værdier i fare. 

Hvilke grundlæggende rettigheder har vi? Er de værd at kæmpe for? Er vi nødt til at opgive visse rettigheder for at beholde andre? Er nogle rettigheder forbeholdt en bestemt gruppe og ikke for alle? I så fald kæmp for dine rettigheder – tag dit kamera og begynd at fotografere! 

Den europæiske fotokonkurrence "Mit Europa, mine rettigheder" opfordrer både amatørfotografer og professionelle fotografer til at indfange deres fortolkning af dette yderst aktuelle emne i et foto. For at give deltagerne nogle idéer, der kan anvendes til inspiration, er der en "inspirationssky" på konkurrencens websted.

Konkurrencen løber frem til 30. juni 2017 og er åben for alle over 18, der er bosiddende i EU. 

Du har nu chancen for at vinde fotoudstyr efter eget valg til en værdi af op til 2.000 EUR samt et tredages kulturelt ophold i Bruxelles for to.

De tre bedste fotos udvælges af en jury, der er sammensat af medlemmer af De Europæiske Socialdemokraters Gruppe (PES) i Det Europæiske Regionsudvalg, som repræsenterer lokale og regionale myndigheder i hele EU, og af fagfolk fra fotobranchen. Derudover vil der i september 2017 blive fundet en fjerde vinder via en onlineafstemning på vores Facebookside, som alle borgere kan deltage i. 

Vinderne vil blive offentliggjort ved en prisoverrækkelsesceremoni i Bruxelles i fjerde kvartal af 2017, som de vil blive indbudt til at deltage i.

Yderligere oplysninger og materiale vedrørende konkurrencen findes på konkurrencens websted.

Vinderfotoene fra tidligere års konkurrencer kan findes på PES-gruppens Flickr-konto.

Kontaktpersoner: 

Samy Benomran 
Samy.benomran@cor.europa.eu 
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu 
+32 2 282 21 69

Top