30 November 2017
Adela Nistora din orașul Brad, Transilvania, câștigătoarea locului 3 la concursul de fotografie „Europa mea, drepturile mele”, organizat de Grupul PSE al Comitetului European al Regiunilor

Adela Nistora din orașul Brad, Transilvania, câștigătoarea locului 3 la concursul de fotografie „Europa mea, drepturile mele”, organizat de Grupul PSE al Comitetului European al Regiunilor

Astăzi, înainte de începerea sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor, Grupul PSE a decernat premii câștigătorilor celei de-a 10-a ediții a concursului său anual de fotografie. Având ca temă „Europa mea, drepturile mele”, concursul s-a adresat fotografilor profesioniști și amatori, rezidenți europeni cu vârsta de cel puțin 18 ani, care au fost invitați să surprindă într-o fotografie viziunea proprie asupra acestui subiect foarte actual. Au fost depuse peste 500 de fotografii pentru această ediție a concursului.

Premiul al treilea a fost obținut de Adela Nistora din Brad, Transilvania, care a câștigat o călătorie de trei zile pentru două persoane la Bruxelles și echipament fotografic în valoare de 1 000 EUR.

 „An de an, concursul de fotografii ne impresionează tot mai mult prin potențialul creativ de care dau dovadă cetățenii din întreaga UE”, a subliniat dl Randel Länts, membru al Grupului PSE, consilier municipal din Viljandi (Estonia) și președinte al juriului concursului din 2017. „Exponatele din acest an au arătat că cetățenii sunt preocupați de subiecte precum abuzul de putere, violența și amenințările la adresa drepturilor fundamentale ale omului. În același timp, ele au revelat existența unei mari solidarități între cetățeni”. Dl Länts a mai precizat că „decizia nu a fost ușoară; am avut discuții în cadrul juriului cu privire la ce fel de fotografie am dori să recompensăm și să scoatem în evidență. În final, am decis să punem accentul pe trei valori fundamentale și universale, definitorii pentru familia noastră politică: libertatea de exprimare, dreptul de a trăi într-o lume pașnică și dreptul de a iubi pe cine credem de cuviință”.

Membru al Grupului PES, Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a subliniat următoarele: "Suntem foarte mândri că o tânără româncă a câștigat locul 3 în acest concurs. Acest tip de competiție este o mare oportunitate pentru tinerii europeni de a-si exprima creativitatea și dorința lor pentru o Uniune Europeană modernă și inovatoare. Adela Nistora este una dintre reprezentantele tinerei generații de români. Am dori să îi încurajăm pe tinerii noștri să-și mențină angajamentele față de idealurile europene și, prin urmare, vom fi alături de ei în timpul viitoarei Președinții a UE în primul semestru al anului 2019".

Iată ce ne spune Adela Nistora despre fotografia sa: „Momentul este surprins în timpul unei vizite în Amsterdam în 2015. Din prima clipă m-am îndrăgostit de orașul european datorită culturii sale inclusive și progresive, în care oricine se poate simți ca acasă, și datorită filosofiei sale orientate spre sustenabilitate”.

Câștigătorii ediției din acest an sunt:

Premiul întâi: Antje Bücker (Haltern am See, Germania)

Premiul al doilea: David Taquin (Frameries, Belgia)

Premiul al treilea: Adela Nistora (Brad, România)

Premiul publicului: Borbála Borsos (Veresegyház, Ungaria)

Fotografiile câștigătoare și imaginile de la ceremonia de premiere sint disponibile pe site-ul concursului​.

Fotografiile se pot descărca în format poster aici.​

Top