19 March 2018
"Min sociala stad": fototävling anordnad av Europeiska regionkommitténs PES-grupp

"Min sociala stad": fototävling anordnad av Europeiska regionkommitténs PES-grupp

Städer och samhällen över hela Europa – såväl i stadsområden som på landsbygden – konfronteras alltmer med akuta sociala ojämlikheter, vare sig det gäller tillgång till hälso- och sjukvård, utbildning, bostäder eller sysselsättning, arbetsvillkor eller integration av missgynnade personer i samhället.

Hur kan vi se till att alla känner sig som en del av samhället?  Hur "social" är din stad och vad kan göras för att den ska bli mer inkluderande?  

I den europeiska fototävlingen "Min sociala stad" bjuds både amatörfotografer och yrkesfotografer in att i en bild skildra sociala projekt och/eller samhällsförhållanden i sina städer och samhällen. För att ge deltagarna några idéer finns det ett "inspirationsmoln" på PES-gruppens webbplats​

Tävlingen pågår fram till den 30 juni 2018 och är öppen för alla som är minst 18 år och bosatta inom EU. 

Det här är din chans att vinna fotoutrustning som du själv har valt till ett värde av upp till 1 500 euro samt en tredagars kulturresa till Bryssel för två personer.

De tre bästa fotona kommer att väljas ut av en jury bestående av medlemmar i Europeiska socialdemokratiska partiets (PES) grupp i Europeiska regionkommittén (ReK), som företräder EU:s kommuner och regioner, och yrkesverksamma inom fotobranschen. 

Vinnarna kommer att bjudas in till prisutdelningen som äger rum i Bryssel någon gång mellan oktober och december 2018.

Tävlingen anordnas i samarbete med SOLIDAR, det europeiska nätverket av organisationer i det civila samhället som arbetar för ökad social rättvisa i Europa och världen.

Ytterligare upplysningar om tävlingen och pr-material finns på PES-gruppens webbplats.

 

Kontaktperson: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 22822237

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 22822169

Top