19 March 2018
Moje socialno mesto: fotografski natečaj skupine PES v Evropskem odboru regij

Moje socialno mesto: fotografski natečaj skupine PES v Evropskem odboru regij

Majhna in večja mesta v vsej Evropi – na urbanih območjih in na podeželju – se vse bolj soočajo s hudimi socialnimi neenakostmi, pa naj bo to pri dostopu do zdravstvene oskrbe, izobraževanja, stanovanj ali službe, kot tudi z vidika delovnih pogojev ali vključevanja prikrajšanih skupin v družbo.

Kako zagotoviti, da bo vsak posameznik čutil, da pripada mestu?  Kako „socialno“ je vaše mesto in kaj lahko storimo, da bo postalo bolj vključujoče? 

Evropski fotografski natečaj z naslovom Moje socialno mesto vabi amaterje in profesionalne fotografe, naj v fotografijo ujamejo socialne projekte in/ali socialna razmerja v svojem mestu. Nekaj zamisli in navdiha lahko sodelujoči najdejo na spletni strani skupine PES​

Natečaj bo odprt do 30. junija 2018, sodelujejo pa lahko vsi, ki imajo prebivališče v EU in so stari najmanj 18 let. 

To je priložnost, da osvojite fotografsko opremo po svoji izbiri v vrednosti do 1500 EUR in tridnevni kulturni obisk Bruslja za dve osebi.

Žirija, ki jo sestavljajo člani skupine stranke evropskih socialistov (PES) v Evropskem odboru regij (OR), ki predstavlja lokalne in regionalne oblasti iz vse EU, in strokovnjaki s področja fotografije, bo izbrala tri najboljše fotografije

Zmagovalci bodo povabljeni na svečano podelitev, ki bo v Bruslju med oktobrom in decembrom 2018.

Natečaj je organiziran v sodelovanju s SOLIDAR, evropsko mrežo organizacij civilne družbe, ki si prizadeva za krepitev socialne pravičnosti v Evropi in po svetu.

Za več informacij o natečaju in ogled promocijskega gradiva obiščite spletno stran skupine PES.

 

Kontaktni podatki: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 2 282 22 37

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 2 282 21 69

Top