19 March 2018
„Orașul meu, oraș social”: concurs de fotografie organizat de Grupul PSE din cadrul Comitetului Regiunilor

„Orașul meu, oraș social”: concurs de fotografie organizat de Grupul PSE din cadrul Comitetului Regiunilor

Orașele din întreaga Europă - aflate fie în zone urbane, fie în zone rurale - se confruntă din ce în ce mai mult cu inegalități sociale galopante, atât în domeniul accesului la sănătate, educație, locuințe sau locuri de muncă și al condițiilor de lucru, cât și în cel al integrării persoanelor dezavantajate în societate.

Cum ne putem asigura că toată lumea simte că face parte din oraș? Cât de „social” este orașul dumneavoastră și ce s-ar putea face ca acesta să devină un loc mai favorabil incluziunii? 

Concursul european de fotografie „Orașul meu, oraș social” îi invită pe fotografii profesioniști și amatori să surprindă într-o fotografie proiecte sociale și/sau relații sociale din orașul lor. Pentru a oferi idei participanților, li s-a pus la dispoziție o „sursă de inspirație” pe site-ul internet al Grupului PSE

Concursul se încheie la 30 iunie 2018 și este deschis tuturor rezidenţilor UE în vârstă de cel puțin 18 ani. 

Aveți astfel șansa de a câștiga material fotografic în valoare de până la 1 500 EUR, ales de dumneavoastră, precum și o excursie de trei zile la Bruxelles, în scopuri culturale, pentru două persoane.

Cele mai bune trei fotografii vor fi selecţionate de un juriu alcătuit din membri ai Grupului Partidului Socialiștilor Europeni (PSE) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR) – reprezentând autorități locale și regionale din întreaga UE – și din profesioniști din domeniul fotografiei. 

Câștigătorii vor fi invitați la o ceremonie de decernare a premiilor, care va avea loc la Bruxelles în perioada octombrie – decembrie 2018.

Concursul este organizat în cooperare cu SOLIDAR​, Rețeaua europeană a organizațiilor societății civile care promovează justiția socială în Europa și în întreaga lume.

Pentru mai multe informații privind concursul și pentru a avea acces la materialele promoționale, vizitați site-ul internet al Grupului PSE.

 

Contact: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 2 282 22 37

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 2 282 21 69

Top