19 March 2018
„A városom szociális szemmel” – a Régiók Európai Bizottsága PES-csoportja fotópályázatot hirdet

„A városom szociális szemmel” – a Régiók Európai Bizottsága PES-csoportja fotópályázatot hirdet

Európa minden településén – mind a városi, mind a vidéki térségekben – egyre gyakrabban szembesülünk súlyos társadalmi egyenlőtlenségekkel, többek között az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, az oktatás, a lakhatás és foglalkoztatás, a munkakörülmények vagy a hátrányos helyzetben lévők társadalmi integrációja terén.

Hogyan biztosíthatjuk, hogy mindenki a város részének érezhesse magát?  Mennyire szociálisan érzékeny az Ön városa, és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy befogadóbb hellyé válhasson?  

„A városom szociális szemmel” című európai fotópályázaton amatőr és profi fotósok képeit várjuk a városukban, településükön látott szociális projektekről és/vagy szociális kapcsolatokról. A résztvevők a PES-csoport weboldalán található „felhőből” meríthetnek ötleteket. 

A verseny 2018. június 30-ig tart, és minden 18. életévét betöltött uniós lakos jogosult a részvételre. 

Itt az alkalom, hogy 1500 euró értékű, szabadon választható fotófelszerelést és egy két fő részére szóló háromnapos brüsszeli utat nyerjen!

A Régiók Európai Bizottsága PES (Európai Szocialisták Pártja) csoportjának tagjaiból – akik az EU-ban működő helyi és regionális önkormányzatokat képviselik – és a fotós szakma képviselőiből álló zsűri fogja kiválasztani a három legjobb képet

A nyertesek meghívást kapnak a díjátadó ünnepségre, melyre Brüsszelben kerül sor 2018. október és december között.

A pályázat szervezésére a civil társadalmi szervezetek SOLIDAR elnevezésű európai hálózatával együtt kerül sor, amely a társadalmi igazságosságért küzd Európa- és világszerte.

A pályázatról további információk és reklámanyagok a PES-csoport honlapján​ találhatók.

 

Kapcsolattartók: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 2 282 22 37

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 2 282 21 69

Top