19 March 2018
„Moj socijalni grad“ – foto natječaj u organizaciji kluba PES-a pri Europskom odboru regija

„Moj socijalni grad“ – foto natječaj u organizaciji kluba PES-a pri Europskom odboru regija

Gradovi diljem Europe – neovisno o tomu nalaze li se u urbanim zonama ili ruralnim područjima – sve se više suočavaju s akutnim socijalnim nejednakostima, bilo u pogledu pristupa zdravstvu, obrazovanju, stanovanju i zapošljavanju, bilo na području radnih uvjeta ili integracije u društvo osoba u nepovoljnom položaju.

Kako možemo osigurati da svatko osjeća da pripada gradu? Koliko je „socijalan“ vaš grad i što se može učiniti da postane uključiviji?

U okviru europskog foto natječaja „Moj socijalni grad“ pozivaju se fotografi amateri i profesionalni fotografi da fotografijom prikažu socijalne projekte i/ili društvene odnose u svom gradu. Sudionicima je za nadahnuće na internetskoj stranici kluba PES-a na raspolaganju „inspiracijski oblak“. 

Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2018., a u njemu mogu sudjelovati svi stanovnici EU-a stariji od 18 godina. 

Pruža vam se prilika da osvojite fotografsku opremu po svom izboru u vrijednosti do 1500 eura, kao i trodnevno kulturno putovanje u Bruxelles za dvije osobe.

Tri najbolje fotografije odabrat će žiri sastavljen od članova kluba Stranke europskih socijalista (PES) pri Europskom odboru regija (OR) – koji predstavlja lokalne i regionalne vlasti iz cijelog EU-a – te od profesionalaca iz svijeta fotografije. 

Pobjednici će biti pozvani na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati u Bruxellesu u razdoblju između listopada i prosinca 2018.

Natječaj se organizira u suradnji sa SOLIDAR-om, europskom mrežom organizacija civilnog društva čiji je cilj unaprijediti socijalnu pravdu u Europi i diljem svijeta.

Više informacija o samom natječaju i promotivni materijal dostupni su na internetskoj stranici kluba PES-a​.

 

Kontakt: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 2 282 22 37

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 2 282 21 69

Top