19 March 2018
„Моят социален град“ – фотоконкурс, организиран от групата на ПЕС в Европейския комитет на регионите

„Моят социален град“ – фотоконкурс, организиран от групата на ПЕС в Европейския комитет на регионите

Градовете и по-малките населени места в Европа, независимо дали са разположени в градски или селски райони, се сблъскват с все по-изострящи се социални неравенства по отношение на здравеопазването, образованието, жилищното настаняване, заетостта, условията на труд или интеграцията в обществото на хората в неравностойно положение.

Как можем да гарантираме, че всеки един се чувства част от града?  Колко „социален“ е Вашият град и какво може да се направи, за да стане по-приобщаващ?  

В рамките на европейския фотоконкурс „Моят социален град“ каним любители и професионални фотографи да запечатат на снимка социален проект и/или социалните отношения в своите градове. Участниците могат да почерпят идеи от „облака с етикети“ на уебсайта на групата на ПЕС

Крайният срок за участие в конкурса е 30 юни 2018 г. и в него могат да участват всички навършили 18 години лица, пребиваващи в ЕС. 

Това е Вашият шанс да спечелите фотографско оборудване по Ваш избор на стойност до 1500 евро, както и тридневно пътуване до Брюксел на културна тематика за двама души.

Трите най-добри снимки ще бъдат избрани от жури, съставено от членове на групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския комитет на регионите (КР), представляващ местните и регионалните власти от целия ЕС, и професионални фотографи. 

Победителите ще бъдат поканени на церемонията по връчване на наградите, която ще се проведе в Брюксел в периода между октомври и декември 2018 г.

Конкурсът се организира в сътрудничество със SOLIDAR – европейска мрежа от организации на гражданското общество, работещи за постигането на социална справедливост в Европа и по света.

За повече информация за конкурса и за да се запознаете с промоционалните материали, моля посетете уебсайта на групата на ПЕС​.

 

За контакт: 

Samy Benomran 

Samy.benomran@cor.europa.eu

+32 2 282 22 37

 

Katja Turck

Katja.turck@cor.europa.eu

+32 2 282 21 69

Top