27 November 2018
A budapesti Klein Edina, a Régiók Európai Bizottsága PES-csoportja 2018-as, „Az én szociális városom” című fotópályázatának nyertese

A budapesti Klein Edina, a Régiók Európai Bizottsága PES-csoportja 2018-as, „Az én szociális városom” című fotópályázatának nyertese

 

Tegnap került sor a PES-csoport 11. alkalommal megrendezett éves fotópályázata díjainak kiosztására. Arra kérték az európai polgárokat, hogy „Az én szociális városom” témában küldjenek be a városukban vagy településükön készített fotókat, melyek szociális projekteket vagy társadalmi kapcsolatokat ábrázolnak. Az idei pályázatra összesen 868 fotó érkezett.

A harmadik díjat a budapesti Klein Edina kapta, aki ezzel kétszemélyes, háromnapos brüsszeli utazást és 500 euró értékű fotófelszerelést nyert.

„Egyre több európai több város foglalkozik kiemelten a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésével, támogat olyan kezdeményezéseket amelyek hidat emelnek a növekvő szakadék felett. Öt európai polgár közül egy ki van téve a szegénység kockázatának vagy szegénységben él, hiába hallja a híreket az erősödő gazdaságról, annak gyümölcséből nem igazán részesül-  jelentette ki Tüttő Kata, a PES-csoport tagja, Budapest XII. kerületének képviselője. Fotópályázatunk célja, hogy az egymás irántérzett szolidaritást és együttmüködést erősítsük az emberekben. A három győztes fotó egyértelműen mutatja, hogy nemcsak az egyenlőtlenséget csökkentő politikákkal építhetünk szociálisan érzékeny városokat, hanem a közösségük és lakóhelyük jövője iránt érdeklődő polgárok közvetlen bevonásával is.”

A magyar győztes által készített fotó kapcsán hozzátette: „Meggyőződésem, hogy az olvasás olyan szokás, amely nemcsak a tudást növeli hanem a kritikai gondolkodást és egymás megértését is jelentôsen elősegíti. A könyvek szeretetét a szüleimtől kaptam és továbbadom a gyermekeimnek is. Nekünk fontos, hogy mindenki hozzáférhessen megfizethető, minőségi irodalomhoz: Klein Edina képe egy közhasznú könyvterjesztési programot ábrázol az én kerületemből, a budapesti Hegyvidékről.”

Klein Edina a következőket mondta fotójáról: „A fotó egy könyvszekeret ábrázol. Egy új könyvértékesítési kezdeményezés keretében (2014 óta) sok ilyen mozgó könyvesbolt van a városban, melyek szolgáltatást nyújtanak és esélyegyenlőséget teremtenek, mivel mindenki számára elérhetővé teszik a minőségi és megfizethető árú könyveket.

Az idei nyertesek:

1. díj: Stefano Scagliarini (Milánó, Olaszország)

2. díj: Krzysztof Story (Krakkó, Lengyelország)

3. díj: Klein Edina (Budapest, Magyarország)

Kattintson ide, ha többet kíván megtudni a kezdeményezésről, és tekintse meg a győztes fotókat és a díjátadó ünnepség képeit

Top